Friteringen med varmluft i air-o-steam®

Förtäringen av mättat fett, transfetter och kolesterol i livsmedel ökar det lätta lipoproteinet (LDL) eller nivåer av “dåligt” kolesterol vilket ökar risken för kranskärlssjukdomar. För en hälsosam kost rekommenderas det att välja livsmedel med en låg mängd mättat fett, transfetter och kolesterol. Ett hälsosammare och på samma gång effektivt alternativ till en oljebaserad fritering är friteringen med varmluft i air-o-steam® kombiugn.

Elsie Taveras, en yrkeslärare inom ambulatorisk och förebyggande vård på Harvard Medical School och Harvard Pilgrim Health Care, ledde en undersökning som varade i tre år på 14 355 barn, från 9 till 14 år. Under denna undersökning mättes effekten vid förtäring av friterad mat utanför hemmet. Enligt undersökningen, att äta friterad mat utanför hemmet (hög förtäring av transfett och mättade fetter) är förenat med dietetiska mönster som leder till en överdriven viktökning och kroniska sjukdomar så som hjärtsjukdomar.

Fritering i olja i en vanlig stekpanna lägger till fler kalorier och mättat fett i livsmedlet och leder till viktökning och högre kolesterolnivåer. Ett exempel är skoldistrikten över hela Nordamerika, där trycket på de ansvariga ökar för en radikal förändring av menyern som serveras i deras skolmatsalar till ett hälsosammare val. Den vanliga oljebaserade frityrkokaren kritiseras starkt. Fritering med varmluft: ett hälsosammare och effektivt alternativ.

Ett hälsosammare och på samma gång effektivt alternativ till en oljebaserad fritering är fritering med varmluft i air-o-steam® kombiugn med friteringskorgar som tillbehör.
“Om vanliga frityrkokare inte längre föredras, är detta perfekt för oss att presentera detta hälsosamma alternativ ,” säger Betsy Earle, Electrolux Professional North America Marknad- och kommunikationschef.

 
Nyheter direkt
Aktuellt
Den första november tillträdde Patrik Linné som VD för EMP Storkök AB. Några av hans uppgifter blir att utifrån EMP Storköks tillväxtstrategi stärka kund-upplevelsen och att fortsätta utveckla arbetet mot att bli marknadens attraktivaste arbetsgivare. Läs mer......
Vi tipsar om
DISKA EN KORG MED BARA ETT GLAS VATTEN >>>>>>>>>>>>>> Du kan spara 27 200 SEK/ÅR* när du diskar efter 500 måltider under rusningstid, två gånger om dagen Ett glas vatten är allt som behövs för att avlägsna allt diskmedel och hygienisera en korg med nya green & clean tunneldiskmaskin. Läs mer ......
KYLA I TOPPKLASS >>>>>>>>> Mer kapacitet och bäst i klassen på energieffektivitet. Med ecostore kan du spara upp till 80% på din elräkning*. Electrolux Professionals ecostore HP i energiklass A möter kraven för den högsta klassen i den obligatoriska energimärkningen för professionella kyl- och frysskåp. ecostore, en mästare på hållbarhet och besparing. Läs mer .......
Vårt engagemang

EMP Storkök har sedan flera år tillbaks ett engagemang genom WWF. Vi är också mycket stolt exklusive auktoriserad partner till Electrolux.

KONTAKT

Malmö
Stenbärsgatan 4
212 31 Malmö
Tel. 040 - 22 11 33


Helsingborg
Vasatorpsvägen 1
254 57 Helsingborg
Tel. 042 - 450 71 50


Ängelholm
Lärkgatan 5A
262 32 Ängelholm
Tel. 0431 - 44 58 70


Kristianstad
Industrigatan 50
291 36 Kristianstad
Tel. 044 - 781 87 70


Jönköping
Fordonsvägen 17
553 02 Jönköping
Tel. 036-16 48 70
Växjö
Tel. 0470-76 48 70
Våra försäljningsvillkor
Kontakta oss
Service
Hitta till oss