EMP Storkök AB förvärvar TT Storkök AB

EMP Storkök AB, med huvudkontor i Ängelholm, har förvärvat samtliga aktier i TT Storkök AB, för att möta det växande behovet av kompletta energieffektiva helhetslösningar för storkök.

Förvärvet är en del av EMP Storköks tillväxtstrategi och stärker företagets marknadsposition där de redan är en av de ledande storköksleverantörerna i södra Sverige.

TT Storkök är baserat i Jönköping med kontor i Växjö och har tre anställda. TT Storkök är liksom EMP Storkök auktoriserad Excellence Partner till Electrolux Professional och erbjuder sina tjänster i huvudsak till kunder i Jönköpings, Kronobergs, Blekinge och Kalmar län samt Svenljunga, Tranemo och Ulricehamns kommuner.

Genom förvärvet expanderar EMP Storkök sitt erbjudande geografiskt med kontor i Jönköping och Växjö. EMP Storkök finns redan i Ängelholm, Helsingborg, Malmö och Kristianstad.

Mats Paulsson, ägare och VD, EMP Storkök kommenterar: ”Förvärvet innebär en förstärkning av vårt team och kommer att ge värdefulla synergi-effekter. Vi ser fram emot att utveckla organisationen och ytterligare stärka EMP Storköks helhetskoncept till kunderna”.

”EMP Storkök har ambitionerna och kompetenserna som behövs för att utveckla företaget och marknaden” säger Taylor Thorén. Taylor avgår som VD och kommer att ha en ny roll inom bolaget framöver.

Kristian Ekström, Sverigechef Electrolux Professional, kommenterar förvärvet: ”Jag ser enbart fördelar för både kunder och för Electrolux. Electrolux får en större och därmed starkare samarbetspartner och fler kunder får tillgång till EMP Storköks helhetserbjudande”.


EMP Storkök erbjuder projektering, försäljning, service och underhåll samt utbildning till restauranger, hotell, sjukhus, skolor, förskolor, äldreboende, personalrestauranger, konferensanläggningar, fast-food restauranger, samt pubar och barer. Företaget grundades 2003 i Ängelholm och har 18 anställda. EMP Storkök AB är även auktoriserad servicepartner till Electrolux Professional och teknikerna utbildas och certifieras kontinuerligt av Electrolux.

KONTAKT

MALMÖ Stenbärsgatan 4  •  212 31  •  040 - 22 11 33
HELSINGBORG Vasatorpsvägen 1  •  254 57  •  042 - 450 71 50
ÄNGELHOLM Box 1087, 262 22 • Lärkgatan 5A, 262 32  •  0431 - 44 58 70
KRISTIANSTAD Industrigatan 50  •  291 36  •  044 - 781 87 70
JÖNKÖPING Fordonsvägen 17  •  553 02  •  036 - 777 93 30
VÄXJÖ 0470 - 76 48 70

EMP STORKÖK AB

EMP Storkök är ett av sex företag i Sverige som är auktoriserad Excellencepartner till Electrolux Professional. Vi är experter på att förbättra våra kunders verksamheter och är verksamma i Skåne, Blekinge, Kronoberg, Jönköping och Kalmar län.

Electrolux storkök

Anmälan nyhetsbrev

*Jag godkänner EMP Storköks personuppgiftspolicy